Dla zdrowia - mleko owsiane
5 Lutego 2022
Mleko roślinne to doskonała alternatywa dla osób nietolerujących nabiału lub dla tych, którzy chcą ograniczyć lub wykluczyć jego spożycie. Ponadto jest bardzo zdrowe i ma wiele cennych składników, o których nawet go nie podejrzewacie. Dlatego dzisiaj proponujemy Wam przepis na zdrowe, wegańskie i domowe mleko owsiane z dodatkiem słodkiego syropu klonowego.
Bardzo proste wykonanie to dodatkowa zaleta tego napoju
Składniki:
30 g płatków owsianych
500 ml wody Mama i ja
1 łyżka syropu klonowego
Wykonanie:
1. Płatki zalać wodą, dodać syrop klonowy i zblendować/ zmiksować przez około 30 sekund.
2. Następnie przecedzić przez drobne sitko lub gazę. Przechowywać w lodówce do 5 dni.
* Rada: z pozostałej owsianej pulpy można zrobić owsiankę, placuszki lub ciasteczka.
Woda źródlana Mama i ja
Mama i ja – to w pełni bezpieczna, niegazowana woda źródlana, wyróżniająca się niskim stopniem mineralizacji i niewielką zawartością sodu. Stanowi optymalne uzupełnienie codziennej diety kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Znakomicie nadaje się również do przygotowywania posiłków dla niemowląt i dzieci w każdym wieku.
Cena:
1,5 L – cena: 1,89 zł
0,5 L – cena: 1,49 zł
0,33 L – cena: ok. 1,35 zł
powrót